Anadolu Evliyaları Derneği Anadolu Evliyaları Derneği
Yolumuz

“SEVGİ” ve “MUHABBET”

Biz, Anadolu Evliyalarını anlatmak isterken, güzel yurdumuzun, Türkiyemizin topraklarında olanları anmak, anlamaya çalışmak için yola çıktık. Önce kendimize sonra da yolu “SEVGİ”de “MUHABBET”te olan herkese ulaşması dileğiyle.

Hiçbir Evliyanın ve değerin arasında ne tarihi bir sıra ne manevi bir aşama gözetilemezken, hepsinin hamurları aynı mayadan tutulmuş olan bu uluların hepsi hoş, hepsi pervaneleri kendine çeken birer mum ışığı, Kutup Yıldızı’dır.

Anadolu Evliyaları Derneği Anadolu Evliyaları Derneği

İyilikte, Sabırda, Şükürde, Sevgide

Bir gün yolunuzun üzerinde, belki bozkırların bitip tükenmeyen yalnızlığında ilerlerken, bir anda karşınıza topraktan, kerpiçten evleri olan boz bulanık küçücük bir köy çıkar. Burada bir beyaz minare, bir yeşil kavak ağacı. Bir de bakıvermişsiniz kendinizi bir anda o yerin ermiş sayılanlarını, erenlerini, evliyalarını hatta velilerini o yerin halkından dinlerken bulursunuz. Dünyanız değişiverir. Farkına varırsınız yaşadığınız alemin.

Evliyalar ki; yaşamımızın bütününde her zaman yeri olan ve kendi hayatları da her gün yenilenip tazelenen varlıklardır. İyilikte, sabırda, şükürde, sevgide.

"Hz. Ali der ki:

Özün neyse sözünde o olsun

Ahlakın yüzünden okunsun."

Hz Ali

"Emaneti koruyunuz

Zira din de size emanettir

Beden de..."

Hacı Bayram-ı Veli

"Elin açık, gönlün açık, sofran açık olsun. Ayıpları ört, sırları tut, öfkeni de yut."

Hacı Bektaş-ı Veli

"Sevenler en sonunda bir yerlerde buluşmazlar. Onlar en başından beri birbirlerinin içindedir."

Mevlana Celaleddin-i Rumi

Iamge Iamge

Anadolu Evliyaları Derneği

Yüce Yaradan’ın yolunda hizmeti ilke edinmiş, modern yaşamın içinde Anadolu Evliyalarının geleneklerini model alarak iyilik adına çalışan, Çağdaş Cumhuriyet Kadınları tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz.